Естетична стоматология в Дентална клиника Естетико

Преди години естетиката не беше водещият фактор при провеждане на дентално лечение. Високата естетика ни дава увереност при общуване , широка усмивка и отлично настроение
Ние предлагаме гама от козметични дентални процедури за подобряване на външния вид на вашата усмивка. Нашите процедури имат за цел да коригират потъмняване, пукнатини, счупвания и други естетични проблеми.
В Дентална клиника Естетико предлагаме лечебни планове, специално разработени за вас.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ЗЪБИ

С течение на времето амалгамените пломби отстъпиха мястото си на фотокомпозитите, които максимално се доближават до физичните качества на естествените твърди зъбни тъкани /цвят, блясък, прозрачност/. Целите, които си поставяме днес, са минимална инвазивност /да се избягва ненужното отнемане на здрава зъбна тъкан/ и максимална естетика. Чрез използването на фотополимерзиращ композит (фотополимер) вашият стоматолог може да възстанови засегнат от кариес, счупен зъб или част от него.

Фасети

Фасетите са тънки керамични ламели(плочки), които покриват видимата повърхност на зъба. Често преди да се изработят фасети е необходимо подлежащите зъби да бъдат избелени. Фасетите изискват минимално отнемане на зъбни тъкани, поради което са един от най-предпочитаните методи за  промяна на цвета, формата и положението на зъба, коригиране на  неправилно подредени зъби, както и за намаляване на междузъбни разстояния.

Избелване

Това е  една от най-популярните козметични процедури в стоматологията, чрез която зъбите могат да станат бели колкото Вие желаете. Избелването може да се осъществи както в нашата клиника в едно  посещение, така и в домашни условия, чрез индивидуално изработени  шини. Домашното избелване се използва както за постигане на първоначален резултат, така и за поддържащо лечение. Използва се карбамиден пероксид в различни концентрации- 10%, 16% и 22%. Лечението чрез шини продължава около две седмици.

Почистване на зъбен камък

Извършва се с ултразвуков апарат за  отстраняване на зъбния камък, след което зъбите се полират с Air-flow. Почистването и полирането ефективно отстранява налепи и петна от тютюн и кафе. По този начин се възстановява Вашия натурален цвят,  в резултат на което зъбите стават по-бели.