Лош дъх

by

Aestetico dental

Какви са причините за лош дъх?

Ако страдате от хроничен и тежък лош дъх, известен също като халитоза е важно да се установи причината, за да може да се определи ефективно лечение.

За Халитозата има много причини, някои от тях са:

Тютюнопушене. Спрете да пушите. Вашият лош дъх може да се дължи и на други причини, но употребата на тютюневи изделия е гаранция за лош дъх. Ако сте готови да се откажете, попитайте Вашия лекар или зъболекар, за съвет и подкрепа.

Някои храни, като чесън, също допринасят за лошия дъх, но само временно. След като те се абсорбират в кръвния поток, лошият дъх постепенно изчезва.

Сухотата в устата. Неприятна миризма може да се появи и ако устата ви е много суха и няма достатъчно слюнка, за да отмие излишните частици храна и бактерии.

Инфекции. Лошият дъх може да се появи и от инфекции на други места в тялото. Ако имате хронично лош дъх и зъболекаря ви изключва всякакви устни проблеми, посъветвайте се с вашия лекар. Лошият дъх може да е признак на редица инфекции, включително на дихателните пътища, хроничен синузит или бронхит, диабет или чернодробни и бъбречни проблеми, така че е важно да не се игнорира проблема.

Най-добрият начин да се подобри лошя дъх е да се следва цялостна рутинна грижа за устната хигиена, включваща минимум два пъти дневно миене на зъбите и ежедневно почистване с конец за отстраняването на частиците храна и бактерии, които могат да причинят лош дъх.