Орална хирургия в Дентална клиника Естетико

Оралната хирургия включва всички оперативни процедури
обхващащи устната кухина:

 

  •  Дентални импланти – Денталната имплантология е нов дял от денталната медицина, който позволява чрез минимална инвазивност да се възстановяват единични или множество липсващи зъби. Денталните импланти осигуряват естетично възстановяване на усмивката и на дъвкателната функция. Денталните импланти се поставят в костта на горна и/или долна челюст на мястото на липсващия зъбен корен, което може да стане по два начина – веднага след изваждане на зъба(имедиатно) или отсрочено – след пълното възстановяване целостта на костта. Материалът, от който са изградени имплантите, е титан – той има способността да подпомага организирането на нова кост около импланта – процес, наречен остеоинтеграция. Титанът е биопоносим материал – не се отхвърля от тялото. Веднъж поставени в костта и остеоинтегрирани, имплантите могат да бъдат надеждна основа за протетично възстановяване (поставяне на коронка, мост, протеза или друг вид подвижно или неподвижно протезиране).
  • Екстракция (изваждане) на еднокоренови и многокоренови зъби – временни и постоянни
  • Екстракция (изваждане) на ретенирани зъби (задържани в костта) – горни и долни мъдреци, кучешки зъби и др.
  • Апикалнаостеотомия – хирургично отстраняване на кореновия връх, засегнат най-често от възпалителен процес, не подлежащ на консервативна терапия(гранулом,чуждотяло,киста и др).
  • Лечение на абсцеси и флегмоничрезинцизия – хирургичен метод, чрез който се създава път за евакуиране на гнойната колекция и дава възможност за медикаментозна терапия.
  • Хирургично разкриване на ретенирани и атипично(на нетипично,неправилно място) разположени зъби с цел ортодонтско лечение за възстановяване на правилното им място в зъбната дъга.
  • Костна аугментация – хирургично възстановяване на обема и дължината на костта с цел възстановяване на естетичната и дъвкателната функция чрез протетично възстановяване.
  • Хирургично закриване на перфорации на синусите – Хирургичен метод за затваряне на комуникация между устната кухина и синуса.
  • Синус лифтинг -хирургично повдигане на синусната лигавица с цел имплантиране и протезиране в областта под горно-челюстните синуси.

Дентална клиника Естетико работи с предварително записан час

Телефон

Адрес

гр. София,
ул.Димитър Манов 17

Работно време

Понеделник до Петък
10.00 – 20.00ч