ЛИЦЕВО-ЧЕЛЮСТНА И ПЛАСТИЧНА ХИРУРГИЯ

Инжектиране на филъри

Филърите са пълнители ,които са на основата на хиалуронова киселина, нормално съдържаща се в клетките и около клетъчна среда.   Употребяват се за попълване и заличаване на дълбоки бръчки в областта на челото, клепачите, назо-лабиалните гънки(встрани от носа и устните),както и за увеличаване на размерите на устните. Освен обема на устните може да се използват и за оформяне на контура им. Поставянето им е  болезнено, поради което се извършва под местна анестезия. Това ни осигурява безболезнено поставяне  и възможност за равномерното им разпределение в тъканите. Има различни по състав филъри, които се подбират индивидуално. Нормално продължителността на ефекта след приложението им е 4-6 месеца. Много често се съчетава едновременно приложение на филъри и ботокс.

Отопластика

 

Поставяне на Ботокс

Използва се козметична форма на ботулинов токсин тип А. Той предизвиква обратима парализа на мимическите мускули, което води до изглаждане на бръчките. Прилага се в областта на челото, глабеларни линии-между веждите(на гнева), около очите(т.нар. пачи крак), шията както и при пациенти с обилно потене. Изглаждането на бръчките придава младежки вид на лицето, предотвратява по-нататъшното им задълбочаване, което е по-трудно за коригиране. Повече информация какво представлява ботокс прочетете ТУК.

Ринопластика

Операциите на носа се предприемат в случаите на вродени или придобити заболявания, деформации както и  по естетически съображения. Биват лечебни, за отстраняване на туморни и други  процеси, при функционални нарушения свързани със затруднения в дишането, както и за корекция на формата, размера и съотношението между носа и лицевия скелет. Необходимо е да се отчитат индивидуалните антропометрични особености. Една от най-често предприеманите оперативни интервенции в пластичната хирургия през последната декада е ринопластиката.

Повече информация какво представлява ринопластиката прочетете ТУК.