Орална хигиена

by

Aestetico dental

Какво означава добра орална хигиена?

За да държите вашата уста чиста и без бактерии, трябва да поддържате добра орална хигиена всеки ден. Това означава по зъбите ви да няма плака, венците ви да са здрави и розови без да кървят когато ги миете и да нямате лош дъх.

Да имате добри хигиенни навици е едно от най-важните неща за устната кухина. Добрата грижа означава зъбите да се мият поне 2 пъти на ден, да се почистват, да се използва флуорид за измиване на устата, балансирана диета, ограничаване на вредната храна и чести посещения при зъболекаря, за да избегнете риска от проблеми като кариес или заболяване на венците.

Все пак, трите най-важни компонента за оралната хигиена, които не трябва да се игнорират са:

Миенето

Трябва да поставяте четката за зъби на 45 градуса срещу венците и да я движите напред и назад поне 4 минути, за да изчистите напълно зъбите. Трябва да миете вътрешната и външната част от повърхността на зъба. Също така не забравяйте да измиете и езика, за да премахнете бактериите, за да освежите дъха си.

Почистване с конец за зъби

За това трябва 20см конец да се увие между средните пръсти на ръцете и внимателно да се плъзне между венеца и зъба, за да премахнат остатъците от храна, които четката не може да достигне.

Изплакване на устата

Изплакването с антибактариална вода за уста подтиска бактериите, плакообразуващите и причиняващите гингивит микроорганизми.

Поддържането на добра хигиена, допринася не само да изглеждате добре, а и да се чувствате добре.

В Медицинска и дентална клиника Естетико можем да ви помогнем с превантивната грижа за устната ви хигиена.